asoee-matΣτην ΑΣΟΕΕ την Δευτέρα 11/11 δεν έγιναν «επεισόδια» μεταξύ κάποιων φοιτητών με τις δυνάμεις το ΜΑΤ. Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας ήταν πολύ συγκεκριμένα και καλά θα κάνουν όλοι οι «καλοθελητές» της κυβέρνησης, των επιτελείων της και τα μίντια να σταματήσουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ανάλογα το πως τους βολεύει κάθε φορά. Ούτε τα γεγονότα αυτά ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσαν συνέπεια όλων των επιλογών που έχουν πάρει κυβέρνηση, υπουργεία και πρυτανείες για να χτυπήσουν τους φοιτητές, τα δικαιώματά τους και τους αγώνες τους.


Στην κλειδαμπαρομένη από την Πρυτανεία ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας με αποφάσεις, κόντρα στο αυταρχικό λοκ άουτ της πρυτανείας τη βδομάδα του Πολυτεχνείου, με αυτονόητο αίτημα να ανοίξει η σχολή, να γίνει κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, να συζητήσουν οι φοιτητές και να κάνουν τη προγραμματισμένη Γενική τους Συνέλευση για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις ενόψει και του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η απάντηση γνωστή ΜΑΤ, καταστολή, ξυλοδαρμός φοιτητών, χημικά. Μάλλον βέβαια αυτή τη φορά θέλοντας να ελέγξουν αντοχές και ανοχές, τα παιδιά του Χρυσοχοϊδη, εκτελλόντας συγκεκριμένες εντολές«ξέφυγαν» λίγο από τα συνηθισμένα και, τόλμησαν να εισβάλουν στο άσυλο και να κρατήσουν κυριολεκτικά όμηρους τους φοιτητές για τρεις ολόκληρες ώρες. Η τρομοκρατία όμως δεν πέρασε ούτε αυτή τη φορά. Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να εξαναγκάσουν τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν από τον χώρο του ασύλου.
Και αφού δεν «έπιασε» ούτε αυτό το μέσο τρομοκρατίας στους φοιτητές και τον αγωνιζόμενο λαό, με την αυθόρμητη απογευματινή πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων την ίδια ημέρα να δίνει την απάντηση που χρειάζεται κατακλύζοντας τους δρόμους της Αθήνας, η κυβέρνηση μαζί με το μακρύ της χέρι, την αστυνομία, προχώρησαν σε διώξεις δύο φοιτητών, αγωνιστών των ΕΑΑΚ, μελών της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον έναν από τους δύο μάλιστα να συλλαμβάνεται στο σπίτι του στο Χαλάνδρι εννέα ώρες μετά όταν γυρνούσε το βράδυ. Οι κατηγορίες προφανώς ανυπόστατες, δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Αλλά δεν έχει αυτό σημασία μάλλον στην παρούσα συγκυρία για την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα επιτελεία τους. Στόχος αυτών των κινήσεων είναι να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βγει δυναμικά στο προσκήνιο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που διαλύουν την υλική τους καθημερινότητα και υποθηκεύουν το μέλλον τους και την εργασιακή τους προοπτική. Ακόμα περισσότερο, θέλουν να λειτουργήσουν παραδειγματικά, ενάντια σε οποιουδήποτε αγωνιστικό σκίρτημα οποιουδήποτε κομματιού της κοινωνίας. Με τα δεδομένα σε οικονομικό επίπεδο – τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς – να μην ανταποκρίνονται στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, μόνη λύση που τους απομένει είναι η καταστολή και η τρομοκρατία της νεολαίας, του λαού και των εργαζομένων. Πόσο μάλλον τις μέρες του Νοέμβρη έχουν έναν λόγο να φοβούνται περισσότερο τους φοιτητές και τον λαό, τις κινητοποιήσεις τους την συλλογική οργανωμένη πάλη τους.


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Γίνεται, λοιπόν, φανερό πως προτιμούν μια εικόνα Πανεπιστημίου νεκρή από φοιτητές και περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, παρά τους φοιτητές να συζητούν, να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όπως εξάλλου κάνουν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα κόντρα στην τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία που τους επιβάλλουν. Το αφήγημα της κυβέρνησης περί καταπολέμησης του «ασύλου ανομίας» έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Αυτό που προσπαθούν να καταπολεμήσουν είναι το φοιτητικό κίνημα που όλο αυτό το διάστημα υψώνει ανάχωμα στα σχέδια της κυβέρνησης και μάχεται για μια άλλη προοπτική. Αυτό που ονειρεύονται είναι πανεπιστήμια απονεκρωμένα από συλλογικές διαδικασίες, πανεπιστήμια τα οποία θα βγάζουν απόφοιτους πλήρως πειθαρχημένους που δεν θα σηκώνουν κεφάλι αλλά και αν τολμήσουν να σηκώσουν θα δέχονται την πιο σκληρή καταστολή. Αρωγός και δεξί χέρι της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα και η ίδια η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ η οποία με την στάση της και τις πρακτικές της αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο στα σχέδια τους. Απέναντι στα χουντικά μέτρα της κυβέρνησης το φοιτητικό κίνημα ξέρει πως πρέπει να απαντήσει. 46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και παρουσιάζεται μπροστά μας μια συγκυρία ώρα μηδέν. Το κράτος προσπαθώντας την αυταρχική θωράκισή του κάνει τα πάντα για να καταστείλει, να απαξιώσει, να απομαζικοποιήσει το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου, όπως φάνηκε και από την προσαγωγή αγωνιστών μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κερατσίνι την ώρα που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για το Πολυτεχνείο Όλοι όμως ξέρουμε πως ο λαός και η νεολαία δεν έχουν ξεχάσει, γνωρίζουν πως τους νεκρούς μας τους τιμάμε με αγώνες, γνωρίζουν εν τέλει ότι με αγώνες θα κερδίσουμε και στο σήμερα ενάντια σε αυτούς που με πρόσχημα το «νόμος και τάξη» θέλουν να εφαρμόσουν την νέα «Χούντα» με προσωπείο αστικής δημοκρατίας, την ίδια στιγμή μάλιστα που τα αιτήματα των φοιτητών και του λαού το '73 για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που διώκονται. Με τον μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα μας θα πετύχουμε να αποσυρθούν όλες οι αβάσιμες κατηγορίες.


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ... ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ!

 

Αριστερή Συσπείρωση 

antarsya

2020 10 07dikiXA WEB

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video