Στο "Βήμα Διαλόγου" φιλοξενούνται τοποθετήσεις και απόψεις συντρόφων, χρήσιμες για  τον προβληματισμό και την προώθηση του διαλόγου εντός της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Οι τοποθετήσεις αυτές, δεν εκφράζουν την οργάνωση, αλλά τους συντάκτες.

im-afraid-you-have-capitalism-24535626Γράφει ο Σπύρος Κοντομάρης

20 Σεπτέμβρη Ημέρα Δράσης ενάντια στην δολοφονική καταστροφή του Πλανήτη
από το Κεφάλαιο τις Πολυεθνικές και τις Κυβερνήσεις τους

 

Μελετώντας τη μέση Θερμοκρασία του Πλανήτη σε μια περίοδο από το 1880 ως το 2019, οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι τα 20 πιο θερμά έτη εντοπίζονται στην τελευταία 22ετία, και επιπλέον ότι αυτό έχει προκαλέσει μια μέση αύξηση στη Θερμοκρασία της Γης κατά 1,5 Βαθμούς Κελσίου, συγκρινόμενη με την προ-βιομηχανική περίοδο. Ωστόσο, το κρίσιμο κατώφλι έχει εκτιμηθεί στην αποφυγή της αύξησης κατά 2 βαθμούς Κελσίου, όριο κατά το οποίο αναμένονται εξαιρετικά οξείες περιβαλλοντικές μεταβολές, αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά επιπλέον 10 cm, διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των ειδών που τείνουν υπό εξαφάνιση κ.α.

Read more...

Γράφει ο Σπύρος Κοντομάρης

Στη γραμμή κλιμάκωσης της έντασης και της τυφλής καταστολής απέναντι στους κατοίκους επιμένει για τέταρτο μήνα η Κυβέρνηση στη Λευκίμμη, με προφανή πλέον πολιτική σκοπιμότητα.

Η συνεχιζόμενη και προκλητική παρουσία των ΜΑΤ σε συνδυασμό με τα εξοργιστικά ψέματα και τις παρανομίες της Δημοτικής αρχής, πυροδοτούν συνεχώς νέους γύρους «πολεμικών» αναμετρήσεων και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για μια ορθολογική συζήτηση και λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Read more...

του Γ. Μαυρομμάτη*. Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ στις 15 Απριλίου 2018

Εννέα χρόνια μετά τη συγκρότησή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βαδίζει προς την 4η Συνδιάσκεψη αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις και ερωτήματα.

Read more...

του Δ. Κοσκινά*. Δημοσιεύθηκε στην Εργατική Αλληλεγγύη τ. 1318

Βρισκόμαστε σε μια πολιτική περίοδο πολύ μακριά από την εποχή που το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε θελκτικό για την αριστερά και τους λαϊκούς αγώνες.

Read more...

του Σπύρου Κοντομάρη. Δημοσιεύθηκε στο pandiera.gr

1. Για το δικαίωμα Αυτοδιάθεσης των Εθνών (1)

Το δικαίωμα των Εθνών στην Αυτοδιάθεση, όπως κληροδοτείται στον εργατικό αγώνα ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και το Φασισμό μέσα από τη Λενινιστική παράδοση, έχει δύο ξεχωριστούς πολιτικούς άξονες που παραμένουν επίκαιροι ως προς την διαλεχτική τους ενότητα.

Read more...

του Σπύρου Κοντομάρη. Δημοσιεύθηκε στο pandiera.gr

#PlanBLisboa https://euro-planb.pt/

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης στην Σύνοδο Κορυφής των πολιτικών αρχηγών και υπουργών εξωτερικών των κρατών μελών ΕΕ, στις 13 Δεκέμβρη του 2007 στη Λισαβόνα.

Read more...

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video