56328699 1256353131190145 8352134656686030848 nΗ Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει την διαχρονικά εργοδοτική και φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τα αδιανόητα αντιδημοκρατικά έκτροπα που διοργάνωσε στη Ρόδο με μπράβους, security, αστυνομία και τις πολιτικές πλάτες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Καταγγέλουμε επίσης τις τραμπούκικες επιθέσεις απέναντι σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, καθώς και την επιχείρηση λάσπης των συστημικών ΜΜΕ.

Αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμιά θέση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και είναι απαραίτητο οι ταξικές δυνάμεις στα σωματεία να τις απομονώσουν με ένα συντεταγμένο διαρκές μετωπικό σχέδιο και όχι απλώς να κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους σε προεκλογικές περιόδους ή όταν "δεν βγαίνουν τα κουκιά".

Ειρήνη και μοιρασιά με τον Παναγόπουλο είναι ειρήνη και μοιρασιά με τα αφεντικά.

 

4/4/2019

Αριστερή Συσπείρωση 

Η2885fb6cdc412c31a8073cf7d5ffa735 καθιέρωση της 8ης Μάρτη, έχει τις ρίζες της σε μια σημαντική στιγμή του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, στην απεργία των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, το 1857. Το γεγονός αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό επειδή ακριβώς διαμορφώνει το πλαίσιο της συγκεκριμένη μέρας, που δεν είναι άλλο από ένα πλαίσιο ταξικού αγώνα κι εργατικών διεκδίκησεων. Η πάλη των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης το 1857, που πάλεψαν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς κι εργασίας, είναι πάλη που εμπνεέι και φωτίζει τους αγώνες του σήμερα. Αποτελεί έναν αγώνα ορόσημο για την πορεία του γυναικείου κινήματος ως αναπόσπαστου κομματιού του γενικότερου εργατικού, του επαναστατικού κινήματος.

Read more...

Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση του σ. Στέλιου Νικητόπουλου και τις απειλές εναντίον του.

Για μια ακόμα φορά στη χώρα μας η Μαχόμενη Δημοσιογραφία βρίσκεται στο στόχαστρο. Στην υποτιθέμενη "μεταμνημονιακή κανονικότητα" δεν υπάρχει χώρος για παρουσίαση των γεγονότων ως έχουν και όσοι επιμένουν σε κάτι τέτοιο (δηλαδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους ως δημοσιογράφοι) μπαίνουν στο στόχαστρο.

Read more...

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου η αιματοβαμμένη λίστα της δολοφονικής δράσης των φασιστών της ΧΑ απέκτησε ένα ακόμη θύμα. Ο 63χρονος εργάτης γης Petrit Zifle, δολοφονήθηκε στη Λευκίμμη στη Κέρκυρα από ντόπιο, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία.

Read more...

201303041135257105Την Κυριακή 28/10 φασίστες έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε αγωνιστή των ΕΑΑΚ και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ στο Νέο Κόσμο, τον οποίο είχαν στοχοποίησει σε προηγούμενο χρονικό διάστημα για την πολιτική του δράση.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχειακαι αλλων τέτοιων περιστατικών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η συντεταγμένη προσπάθεια των φασιστών χέρι-χέρι με την εργοδοσία της COSCO να διαλύσουν την απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι του Περάματος.

Read more...

42603517 297649527498029 365398663444299776 nΈφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, ο σύντροφός μας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τάσος Κατιντσάρος. 

Εντάχθηκε νωρίς στις γραμμές της Κ.Ο Μαχητής, και από μαθητής στο μετερίζι του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν έλειψε από καμία εργατική, λαϊκή, νεολαιίστικη μάχη. Από τους αγώνες ενάντια στη χούντα, τις πρώτες πορείες του Πολυτεχνείου, τα πρώτα νεολαιίστικα κινήματα, μέχρι και τους αγώνες του σήμερα, πάντα πρώτα και μπροστά, στην πρώτη γραμμή των αγώνων και διαδηλώσεων. Πάντοτε από τη μεριά της επαναστατικής αριστεράς, συνέβαλε στα σημαντικά εγχειρήματα σύγκλισης διαφορετικών ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς τα τελευταία 30 χρόνια, μέχρι και πρόσφατα στη συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελώντας άλλωστε για πολλά χρόνια μέλος της ΚΣΕ της.

Εμείς που τον γνωρίσαμε νεότεροι του, από τη δεκαετία του ’90 και μετά και πρόσφατα από τις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  αισθανόμαστε το σημάδι του. Νιώθουμε το παράδειγμα ήθους, σεμνότητας, αγωνιστικότητας και συντροφικότητας και θέλουμε να το κρατήσουμε μαζί μας.

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη αποχαιρετούμε το σύντροφο με τον οποίο είχαμε την τιμή να βαδίσουμε πλάι, να αγωνιστούμε μαζί.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δικούς του ανθρώπους και όλους τους συντρόφους και συντρόφισσές  του.  

 

27/9/2018

Αριστερή Συσπέιρωση

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small