Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση του σ. Στέλιου Νικητόπουλου και τις απειλές εναντίον του.

Για μια ακόμα φορά στη χώρα μας η Μαχόμενη Δημοσιογραφία βρίσκεται στο στόχαστρο. Στην υποτιθέμενη "μεταμνημονιακή κανονικότητα" δεν υπάρχει χώρος για παρουσίαση των γεγονότων ως έχουν και όσοι επιμένουν σε κάτι τέτοιο (δηλαδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους ως δημοσιογράφοι) μπαίνουν στο στόχαστρο.

Read more...

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου η αιματοβαμμένη λίστα της δολοφονικής δράσης των φασιστών της ΧΑ απέκτησε ένα ακόμη θύμα. Ο 63χρονος εργάτης γης Petrit Zifle, δολοφονήθηκε στη Λευκίμμη στη Κέρκυρα από ντόπιο, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία.

Read more...

201303041135257105Την Κυριακή 28/10 φασίστες έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε αγωνιστή των ΕΑΑΚ και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ στο Νέο Κόσμο, τον οποίο είχαν στοχοποίησει σε προηγούμενο χρονικό διάστημα για την πολιτική του δράση.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχειακαι αλλων τέτοιων περιστατικών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η συντεταγμένη προσπάθεια των φασιστών χέρι-χέρι με την εργοδοσία της COSCO να διαλύσουν την απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι του Περάματος.

Read more...

42603517 297649527498029 365398663444299776 nΈφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, ο σύντροφός μας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τάσος Κατιντσάρος. 

Εντάχθηκε νωρίς στις γραμμές της Κ.Ο Μαχητής, και από μαθητής στο μετερίζι του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν έλειψε από καμία εργατική, λαϊκή, νεολαιίστικη μάχη. Από τους αγώνες ενάντια στη χούντα, τις πρώτες πορείες του Πολυτεχνείου, τα πρώτα νεολαιίστικα κινήματα, μέχρι και τους αγώνες του σήμερα, πάντα πρώτα και μπροστά, στην πρώτη γραμμή των αγώνων και διαδηλώσεων. Πάντοτε από τη μεριά της επαναστατικής αριστεράς, συνέβαλε στα σημαντικά εγχειρήματα σύγκλισης διαφορετικών ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς τα τελευταία 30 χρόνια, μέχρι και πρόσφατα στη συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελώντας άλλωστε για πολλά χρόνια μέλος της ΚΣΕ της.

Εμείς που τον γνωρίσαμε νεότεροι του, από τη δεκαετία του ’90 και μετά και πρόσφατα από τις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  αισθανόμαστε το σημάδι του. Νιώθουμε το παράδειγμα ήθους, σεμνότητας, αγωνιστικότητας και συντροφικότητας και θέλουμε να το κρατήσουμε μαζί μας.

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη αποχαιρετούμε το σύντροφο με τον οποίο είχαμε την τιμή να βαδίσουμε πλάι, να αγωνιστούμε μαζί.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δικούς του ανθρώπους και όλους τους συντρόφους και συντρόφισσές  του.  

 

27/9/2018

Αριστερή Συσπέιρωση

agapiou-630

Αποχαιρετάμε τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη στις 3μμ στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών τον αγαπητό σύντροφο  Κώστα Αγαπίου.

Ο Κώστας συμμετείχε ενεργά από τα φοιτητικά του χρόνια στο αντιδικτατορικό κίνημα παραμένοντας ασυμβίβαστος ανιδιοτελής και πρωτοπόρος αγωνιστής.Μαζί με τον συνονόματο ξάδερφο κυνηγήθηκαν, λοιδωρήθηκαν και συκοφαντήθηκαν από τους τρομονόμους και την ΚΥΠ χωρίς ποτέ να υποκύψει, να ενσωματωθεί και να συμβιβαστεί. Παρέμεινε ενεργός πολιτικά συμμετέχοντας στη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών και ευρύτερα στο χώρο του ΤΕΕ και τωνμηχανικών.

Εκφράζουμε στην οικογένεια του, τους συντρόφους του και την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια

 

3/9/2018

Αριστερή Συσπείρωση

img 5132Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το τραγικό νέο του θανάτου της συντρόφισσάς , Μαρίας Μάντζαρη.

Η Μαρία εντάχθηκε από τα πρώτα χρόνια της στο φοιτητικό κίνημα και στην αντικαπιταλιστική αριστερά και τα ΕΑΑΚ στην Αρχιτεκτονική της Αθήνας και ήταν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της. Βρεθήκαμε μαζί με την Μαρία και  με τον αδελφό της Γιάννη από τα χρονιά της ΑΡΑΣ σε όλους τους μεγάλους αγώνες των αρχών της δεκαετίας του 2000 και μοιραστήκαμε κοινές εμπειρίες . Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τη δράση της στους χώρους εργασίας μέσα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με αγωνιστική παρουσία.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας στην οικογένειά της την Μητέρα της Κατερίνα και ιδιαίτερα στον αδερφό της σύντροφο Γιάννη με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινή πολιτική πορεία.

23/8/2018

Αριστερή Συσπείρωση

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small