apergiaΟι φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία σε συνέχεια των καλοκαιρινών πυρκαγιών και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τους δημοσιονομικούς κουμπαράδες της κυβέρνησης που αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες. Η αποτελεσματικότητα του κράτους κρίνεται από τα αστικά επιτελεία μόνο στην διασφάλιση των κερδών και της εξουσίας του κεφαλαίου με την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Read more...

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013 από τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, ήρθε σε μια περίοδο όπου το εργατικό και λαϊκό κίνημα προσπαθούσε να σηκώσει ανάστημα απέναντι στις σκληρή αντιλαϊκή επίθεση που επέβαλαν τα μνημόνια κι οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Read more...

Screenshot-2023-08-23-at-21-50-30-ert-kamera-mikrofwno-29-01-2020.jpg.webp-Εικόνα-WEBP-1290--645-εικονοστοιχεία--Σε-κλίμακα-71Η Αριστερή Συσπείρωση εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 μετά την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να ρίξει "μαύρο" στον ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού. Με την κατάργηση των δελτίων ειδήσεων γενικού περιεχομένου από το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 η κυβέρνηση υλοποιεί το σχέδιο της απόλυτα ελεγχόμενης ενημέρωσης και παράλληλα εκδικείται τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 που αγωνίστηκαν ενάντια στο "μαύρο" της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Φιμώνουν τη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ3, με τους οποίους βρεθήκαμε μαζί σε κοινούς αγώνες. Να μην περάσει! Να μην τους αφήσουμε!

Η Αριστερή Συσπείρωση θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ3.

Αριστερή Συσπείρωση 

25/8/2023

ellada-696x417Τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνουμε να μετρήσουμε τις νέες πυρκαγιές που ξεσπούν σε περιοχές όλης της χώρας. Άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, κτίρια και κατοικίες, ακόμα και εντός του αστικού ιστού και των βιομηχανικών περιοχών των πόλεων έχουν καεί, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Read more...

αφισα 11ο καμπινγκ ΑΡΙΣ 50Το 11ο Camping της Αριστερής Συσπείρωσης θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες μετά τις επαναληπτικές εθνικές εκλογές τα αποτελέσματα των οποίων προμηνύουν νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας και του κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα πολιτικά της δεκανίκια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά και οι διάφορες ακροδεξιές και φασίζουσες εφεδρείες ενορχηστρώνουν ήδη το νέο κύκλο επίθεσης απέναντι στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Read more...

riots fr«Η Ευρώπη είναι ένας κήπος. Έχουμε φροντίσει έναν κήπο. Και ο υπόλοιπος κόσμος, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος του, είναι μια ζούγκλα. Η ζούγκλα μπορεί να καταλάβει τον κήπο».
Με αυτές τις αποικιοκρατικής χροιάς δηλώσεις ο Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, έδινε τον περασμένο Οκτώβρη το στίγμα της πολιτικής των κρατούντων στην ΕΕ.

Read more...

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video