74911478 1435760169916106 6245996902202998784 oΈξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣ για την αστυνομική έφοδο στην ΑΣΟΕΕ

την Κυριακή 10/11/2019 και τη Δευτέρα 11/11/2019

Μία εβδομάδα πριν την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοϊδη επέλεξαν να εισβάλουν μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου της ΑΣΣΟΕ, με μια επιχείρηση που σαν στόχο είχε να «παίξει πρώτη είδηση» στα σαπιοκάναλα του συστήματος και να δυσφημίσει το φοιτητικό κίνημα.

Μάλιστα, με δηλώσεις της η ίδια η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνδέει την κινηματογραφικού τύπου αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΣΟΕ με την πολιτική της Κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια και τις αντιστάσεις των φοιτητών.

Σε μια περίοδο όπου το Φοιτητικό Κίνημα βγαίνει ξανά στο προσκήνιο, που όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε να βγαίνουν μια σειρά από συνελεύσεις και καταλήψεις ακόμα και σε συλλόγους με μαύρους συσχετισμούς όπως και αυτόν της ΑΣΟΕΕ και η νεολαία βγαίνει στο δρόμο αμφισβητώντας τον υπάρχον συσχετισμό δύναμης, επιχειρήσεις όπως η σημερινή και χτεσινή, αποτελούν ευθεία επίθεση στο φοιτητικό κίνημα.

Η παραβίαση γραφείων φοιτητικών παρατάξεων, γραφείων φοιτητικών συλλόγων και το συλλήβδην «τσουβάλιασμα» τους με τους «πολιτικούς» χώρους της τυφλής βίας αποτελεί μια γκεμπελίστικη πρακτική της κυβέρνησης και των κατευθυνόμενων από αυτήν ΜΜΕ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που σήμερα το πρωί στάθηκαν μπροστά στα ΜΑΤ κατά την εισβολή τους στην ΑΣΣΟΕ και υπερασπίστηκαν έμπρακτα το Άσυλο, είναι οι ίδιοι φοιτητικού σύλλογοι που μάχονται ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και προσπαθούν να περιγράψουν μια άλλη προοπτική για την νεολαία.

Είναι οι ίδιοι φοιτητικοί σύλλογοι που επανειλημμένα συγκρούονται με χώρους οι οποίοι με τις πρακτικές τους υπονομεύουν την συλλογική και οργανωμένη πάλη, και κινούνται παράλληλα με την ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει το φοιτητικό και εργατικό κίνημα.

Άλλωστε, κεντρική πολιτική γραμμή της Κυβέρνησης είναι, από την μια πλευρά να περνά ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και της υγεία και η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων, και από την άλλη πλευρά να τροφοδοτεί ένα ρεύμα κοινωνικού φασισμού ενάντια στους μετανάστες, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και τους εργατικούς αγώνες, επιχειρώντας να τους ταυτίσει με την κοινή ποινική παραβατικότητα.

Όμως τα πραγματικά προβλήματα του Πανεπιστημίου και των φοιτητών δεν είναι τα καδρόνια και τα κράνη που ανακάλυψε η Αστυνομία στην ΑΣΣΟΕ και σε καμιά περίπτωση αυτές οι κινήσεις δεν αγγίζουν τις ομάδες τυφλής βίας που κινούνται στα όρια Κράτους-Παρακράτους.

Τα φοβερά και τρομερά ευρήματα της αστυνομίας ωχριούν μπροστά στο «άσυλο» που απολαμβάνουν οι μεγαλοκαθηγητάδες της ΑΣΟΕΕ όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος του φοιτητικού σώματος, στην όλο και πιο εντατικοποιημένη καθημερινότητα των φοιτητών, στην διάλυση κάθε συλλογικής κατοχύρωσης των πτυχίων και στον εφιάλτη των μισθών πείνας και της μαύρης, επισφαλής και ανασφάλιστης εργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι απόφοιτοι βγαίνοντας στην αναζήτηση δουλειάς στην επαύριον.

Η περιφρούρηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου δεν αφορά καμιά ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών και των ...καθηγητικών πρότζεκτς, η περιφρούρηση του Ασύλου αφορά στο κατακτημένο δικαίωμα των φοιτητών να μπλοκάρουν την εύρυθμη ζωή του Πανεπιστημίου όταν η ίδια η ζωή τους δεν είναι εύρυθμη. Όταν τσακίζεται η εργασιακή και επαγγελματική προοπτική τους, τότε όχι το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία και τις κοινωνικές συλλογικότητες να σταθούν εμπόδιο στην καταστολή της Κυβέρνησης και στον εκφυλισμό του Πανεπιστημιακού Ασύλου είτε από καθηγητικούς είτε από παρακρατικούς λαθρεπιβάτες.

Το φετινό πολυτεχνείο και η υπεράσπιση του προκειμένου αυτό να είναι ανοικτό σε λαό και νεολαία και κλειστό σε όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν την σημασία και τον χαρακτήρα που αυτό έχει, αποτελεί υπόθεση κάθε μαχόμενου κομματιού της κοινωνίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα σταθούν απέναντι στις αστυνομικές εισβολές όπως ακριβώς στάθηκαν σήμερα μπροστά στην είσοδο της ΑΣΣΟΕ.

11/11/2019

Αριστερή Συσπείρωση