8a274776e149401c850Οι διαδοχικοί πυροβολισμοί στον αέρα από αστυνομικό έξω από πανεπιστημιακό χώρο την ώρα που εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονταν στο χώρο του Ασύλου, αποτελούν από τη μια δολοφονική πράξη και από την άλλη μια ακόμα ακραία έκφανση της κρατικής επιβολής. Το γεγονός αυτό που δεν είναι μεμονωμένο, εγείρει τη λαϊκή αγανάκτηση σε σχέση με την αστυνομική αυθαιρεσία, όψη της οποίας βλέπουμε όλα και πιο συχνα τα τελευταία χρόνια.

Γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει το «πράσινο φως» στην αστυνομία να αυθαιρετεί, ενώ παράλληλα προσπαθεί να συγκαλύψει κάθε φαινόμενο αστυνομικής ασυδοσίας και κρατικής βίας.
Ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι τυχαίος, δεδομένου ότι στον ορίζοντα βρίσκονται τόσο οι φοιτητικές εκλογές της 10ης Μάη, όσο κι οι βουλευτικές στις 21 του ίδιου μήνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επαναφέρει στην ατζέντα την πρότερη προεκλογική της δέσμευση για την δήθεν πάταξη της «βίας και ανομίας» στα πανεπιστήμια. Ένα αφήγημα που επιχειρεί να παρουσιάσει τα πανεπιστήμια και τους χώρους Ασύλου ως «άντρα εγκληματικότητας», αφενός προς τέρψη των αντιδραστικών αντανακλαστικών μιας μερίδας των ψηφοφόρων της, αφετέρου με σκοπό την εμπέδωση του δόγματος της κρατικής καταστολής και την ευθεία επίθεση στους αγώνες του λαού και της νεολαίας και τους χώρους του πανεπιστημιακού Ασύλου που ανέκαθεν αποτελούσαν εφαλτήρια αυτών.
Ειδικά ο χώρος της ΑΣΟΕΕ την τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν πάντα στο επίκεντρο της υλοποίησης της πολιτικής της ατζέντας καθώς ήταν ο πρώτος χώρος Ασύλου που καταπατήθηκε το 2019 με τον εγκλωβισμό 100άδων φοιτητών από τα ΜΑΤ ή με την παρουσία αστυνομικού που απείλησε με όπλο φοιτητές. Έτσι και σήμερα, στην ίδια σχολή στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να στήσουν το ίδιο ακριβώς έργο, επιχειρώντας να σπείρουν την τρομοκρατία σε φοιτητές και εργαζόμενους. Καθεστωτικές και κατασταλτικές δυνάμεις, με νύχια και με δόντια προσπαθούν να «εκκενώσουν» την ΑΣΟΕΕ από κάθε μορφής οργάνωσης των φοιτητών και έκφρασής τους απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν την καθημερινότητα και την προοπτική της νεολαίας, αφήνοντας χώρο μόνο στις αντιδραστικές λογικές που «ανοίγουν την πόρτα» και αιτιολογούν την ύπαρξη κατασταλτικών μηχανισμών εντός του Ασύλου.
Οι δυνάμεις καταστολής, η τρομοκρατία και οι προβοκάτσιες κράτους και παρακράτους, δεν έχουν θέση στο Άσυλο! Οι μόνοι που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το Άσυλο είναι οι φοιτητές, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι διαδικασίες τους. Το οργανωμένο φοιτητικό και εργατικό κίνημα πρεπει να υπερασπίζεται το πανεπιστημιακό Άσυλο, ως χώρος συμπύκνωσης των ταξικών αντιθέσεων, οργάνωσης του κινήματος και προστασίας από την κρατική βία, είναι βαθιά ριζωμένο στις μνήμες του λαού, της νεολαίας, των φοιτητών και των εργαζομένων και είναι ταυτόσημο με τους αγώνες που αμφισβήτησαν το ταξικό συσχετισμό δύναμης ακόμα και σε καιρούς που αυτός φάνταζε ανίκητος , ενάντια στις επιθέσεις των δυνάμεων που δρουν στα πλαίσια του κρατικού μηχανισμού, αλλά κι εκείνες που δρουν παραπλεύρως αυτού εξυπηρετώντας τα σχέδιά του. Έτσι και τώρα, με προμετωπίδα τους αγώνες για μια καλύτερη προοπτική λαού και νεολαίας και σε μια ξεκάθαρη αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και των επίδοξων διαχειριστών της, τα κυβερνητικά σχέδια θα ηττηθούν!
• ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
• ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ
• ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video