67327020 2298495800259023 2079412689850859520 nΗ δίκη των δολοφόνων του Αλέξη Γρηγορόπουλου έφτασε μόλις στο τέλος της. Μια δίκη που διήρκησε πάνω από μια δεκαετία και οι μεθοδεύσεις για την έκβαση της ήταν πασιφανείς από την αρχή. Από τη μεταφορά των διαδικασιών στην Άμφισσα και στη Λαμία μέχρι τις συνεχείς αναβολές ώστε ο Κορκονέας κι ο Σαραλιώτης να συμπεριληφθούν στον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και να πέσουν στα μαλακά.Η απόφαση πρόκληση επιβεβαίωσε την δολοφονία με δόλο, αλλά έδωσε στον δολοφόνο το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου», με την ποινή να πέφτει από ισόβια σε 13 μόλις χρόνια, και άμεσα να κυκλοφορεί ελεύθερος! Μαζί αθωώνεται και ο Σαραλιώτης έχοντας αποφυλακισθεί εδώ και χρόνια !

Η απόφαση αυτή δεν πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία αποτελεί πολιτική επιλογή του κράτους να αποφυλακίσει τον άνθρωπο που εν ψυχρώ δολοφόνησε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί, και έρχεται να συμβολίσει το νέο γύρο επίθεσης στην νεολαία και τον εργαζόμενο λαό. Ο δολοφόνος Κορκονέας στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικά, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος , και τα πήρε. Οι μεθοδεύσεις από μεριάς κράτους ξεκινούν από την όλη προσπάθεια διαπόμπευσης του Γρηγορόπουλου, περνούν στην ωμή καταστολή της δίκαιης εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 και φτάνουν στην έκβαση της δίκης που ανοίγει το δρόμο για την αθώωση και αποφυλάκιση των δολοφόνων .

Η δίκη δεν μπορεί να κριθεί από μόνη της. Πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό πλαίσιο της επίθεσης στη νεολαία αλλά και το λαό που ξεκινούσε ήδη πριν το 2008 και σήμερα έρχεται να κορυφωθεί. Το τσάκισμα κάθε φωνής αντίστασης αποτελούσε και αποτελεί βασικό εργαλείο για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών και το προχώρημα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Η σκληρή καταστολή της εξέγερσης, η επιστράτευση όλων των μηχανισμών του κράτους αλλά και των εφεδρειών του (από τα ΜΜΕ μέχρι τον επίσημο υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό) αποτέλεσε μονάχα την αρχή για το μπαράζ των αντιλαϊκών επιθέσεων και δείγμα της αντιμετώπισης του λαού και της νεολαίας για όλη την επόμενη δεκαετία της κρίσης και των μνημονίων.

Η επίθεση στη νεολαία καθρεφτίζεται στην σφαίρα του Κορκονέα που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Αλέξη πριν από 10 χρόνια, φαίνεται κάθε μέρα μέσα από το διαρκές χτύπημα στην προοπτική της, την άρση διαχρονικών κατακτήσεών της όπως το Άσυλο και την περαιτέρω πειθάρχησή της στο δόγμα “τάξη και ασφάλεια”.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αφού προπαγάνδιζε προεκλογικά το δόγμα του νόμου και της τάξης έρχεται τώρα πιο επιθετικά να το εφαρμόσει στην πράξη, θωρακίζει με εξτρά προσωπικό τα σώματα ασφαλείας και προωθεί νέους κατασταλτικούς νόμους (αλλαγές στον «τρομονόμο»), επιχειρεί να βάλει φρένο στις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων κομματιών του λαού, μέσα από την κατάργηση του ασύλου.

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα στοχεύουν στο να πέσουν στα μαλακά και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν γύρω από αυτές ως υπαίτιες για πρόωρες αποφυλακίσεις «κακοποιών στοιχείων». Αποφυλακίζονται καταχραστές όπως ο Φλώρος και δολοφόνοι όπως οι Κορκονέας/Σαραλιώτης. Η δικαιοσύνη αποδεικνύεται τυφλό… όργανο στα χέρια του κράτους και της νέας κυβέρνησης για την επιβολή και περιφρούρηση της σκληρά ταξικής πολιτικής της σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Το 2008 εκείνη η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία. Αυτό φώναζαν μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενοι που εξεγέρθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση και την κρατική καταστολή και αντιτιθέμενοι στην προοπτική που τους ετοίμαζαν, μετέτρεψαν τις σχολές και τους ιστορικούς χώρους τους οποίους λαός και νεολαία έχουν ποτίσει με το αίμα τους, όπως Πολυτεχνείο, σε κέντρα αγώνα όπου συντονίζονταν οι αγώνες τους. Τα όσα έγιναν το Δεκέμρη του 2008 δεν αποτελουν μεμονωμένα γεγονότα αλλά συνδέονται και αποτελουν κομμάτι της επιθετικής ατζέντας του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και στην νεολαία. Σήμερα οφείλουμε να τσακίσουμε τις φωνές που μαυρίζουν το μέλλον και την προοπτική μας, που μιλάνε για κατάργηση του ασύλου.

Λαός και νεολαία να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην νέα επίθεση σε βάρος τους που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες!!!

 

Αριστερή Συσπείρωση

antarsya

2020 10 07dikiXA WEB

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video