19412363Το βράδυ της Κυριακής 22 Απρίλη ένοπλες φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες στους πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο για τις συνθήκες διαβίωσης στο hotspot της Μόριας καθώς και για τους 35 διωκόμενους που δικάζονται για την περσινή εξέγερση στο ίδιο hotspot.

Οι πρόσφυγες, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη της πλατείας από την προηγούμενη εβδομάδα, ζητώντας να τερματιστεί ο εγκλεισμός τους στο κολαστήριο της Μώρια και να τους αποδοθεί πολιτικό άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εδώ και μέρες, το τοπικό κράτος καλούσε την αστυνομία να αναλάβει δράση και να “καθαρίσει” την πλατεία από τους πρόσφυγες, συντασσόμενο με τις κραυγές του τοπικού κεφαλαίου για την εικόνα του νησιού τη στιγμή που ξεκινά η τουριστική περίοδος. Γι’ άλλη μια φορά οι φασίστες αποτέλεσαν το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπώντας με δολοφονική επίθεση τους πρόσφυγες, σπέρνοντας το ξενοφοβικό τους δηλητήριο στην κοινωνία στέλνοντας πάνω από 30 πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς γυναίκες και παιδιά στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία όχι μόνο έκανε πλάτες τη στιγμή που οι φασίστες έκαιγαν και άνοιγαν τα κεφάλια των προσφύγων, αλλά αμέσως μετά την επίθεση εκκένωσε την πλατεία προσάγοντας 130 πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση έχει πάρει σαφή θέση εναντίον των προσφύγων. Από την υπογραφή της αιματηρής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τον εγκλεισμό τους στα hotspot σε άθλιες συνθήκες και τις επαναπροωθήσεις, μέχρι την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους βομβαρδισμούς της Συρίας και την  εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ.

Τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται και το ενδεχόμενο της γενίκευσης και περαιτέρω όξυνσης των πολεμικών συρράξεων ακόμα και στην ευρύτερη περιοχή μας είναι ανοιχτό, η απάντηση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που σε κάθε περίπτωση με κίνδυνο της ζωής τους βγαίνουν στο δρόμο, ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Επιμένουμε στην αναγκαιότητα συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα έρθει σε σύγκρουση με τις επιταγές τόσο της ελληνικής αστικής τάξης όσο και των ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων προσφύγων-Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ

Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα

Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ειρήνη μεταξύ των λαών

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

23 Απρίλη 2018

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small