Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε την άδικη και ψευδή δημοσίευση της ΑΜ εναντίον της Αριστερής Συσπείρωσης, η οποία αντικειμενικά υπονομεύει και πλήττει την ίδια την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου Ημαθίας Πέλλας συζητήθηκε στο κεντρικό συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη με τοποθέτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της ΤΕ να έχει τον τελικό λόγο. Καταστήσαμε δε σαφές ότι δεν βάζουμε βέτο για κανέναν και ότι θα σεβαστούμε την απόφαση της ΤΕ.

Προφανώς, όπως κάθε σύντροφος, διατηρούμε το δικαίωμα εισήγησης και ψήφου για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Παρ ότι μειοψηφήσαμε στην Τ.Ε. για την υποψηφιότητα της Α.Μ, σεβαστήκαμε την απόφαση της συνέλευσης.  Δικιά της ήταν η απόφαση να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ την θέση της σε άλλον υποψήφιο. Πράγμα με το οποίο επίσης διαφωνήσαμε, και επί της ουσίας και με τη μεθόδευση, σεβόμενοι και πάλι την άποψη της πλειοψηφίας των συντρόφων της ΤΕ.

Η εισήγησή μας στο κσ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη δεν αφορούσε στην Α.Μ.

Όπως τότε, έτσι και τώρα επισημαίνουμε την προσοχή των συντρόφων και την αντίθεσή μας σε άρθρα και έντυπα που στηρίζουν ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια και χώρους από την Αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτή μας η τοποθέτηση δεν μπορεί με κανέναν τρόπο (παρά μόνο συκοφαντικό) να ενταχθεί σε απλοϊκά ιδεολογικά σχήματα καταπίεσης των ανένταχτων και εξοβελισμού της πολιτικής διαφωνίας, δεν έχει καμία σχέση μ αυτό.

Επ αυτού δεν νοιώθουμε την ανάγκη να απολογηθούμε, γιατί η Αριστερή Συσπείρωση δεν χρειάζεται συστάσεις.

Έχει αποδείξει ότι σέβεται ισότιμα κάθε σύντροφο και κάθε συντρόφισσα στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε οργανωμένο, είτε ανένταχτο, υπερασπίζεται το δικαίωμα της ισότιμης έκφρασης και συμμετοχής, είναι η μόνη οργάνωση που δεν συμμετείχε στις διαδικασίες εκλογής κεντρικών οργάνων στην τελευταία Συνδιάσκεψη, λόγω της μη διεξαγωγής τους με απλή αναλογική.

Η Αριστερή Συσπείρωση, από την πρώτη στιγμή προκήρυξης των πρόσφατων εκλογών, τοποθετήθηκε δημόσια και κρυστάλλινα για την ανάγκη υπεράσπισης της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς από τον περεταίρω κατακερματισμό και την ενσωμάτωση. Αναλάβαμε το βάρος που μας αναλογούσε και δώσαμε τη μάχη χέρι-χέρι με χιλιάδες Κομμουνιστές αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα.

Είναι τιμή μας η συμμετοχή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και χρέος μας να σταθούμε απέναντι σε κάθε υπονόμευση.

Αριστερή Συσπείρωση

15.10.2015

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video