7julyΝέα και Νέε,

Εργαζόμενη και Εργαζόμενε,

Στις εκλογές στις 7 Ιούλη, τα βάσανά σου ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Με την «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη ή με τα «επιδόματα» του Τσίπρα το μέλλον θα είναι καλύτερο….

Ή μήπως τα Προγράμματά τους δε λένε ακριβώς αυτό? Νέες φορολογίες για φτωχούς και «πλούσιους» των 1.000€, ελαστικά ωράρια και τρέξιμο από δουλειά σε δουλειά για να βγούνε τα έξοδα της ημέρα, «κούρεμα» κοινωνικών παροχών, αύξηση κόστους σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Και φυσικά «αύξηση» του «ελεύθερου χρόνου» και της «κοινωνικοποίησης» στις ουρές του ΟΑΕΔ, στις στάσεις του λεωφορείου που δεν έρχεται και στα ταμεία για τις κάρτες ανεργίας.

Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες, όταν δεν «καλούνε» τα καλά παιδιά με τα «μαύρα μπλουζάκια» για να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους, δεν έχουν καμιά επίπτωση ακόμα και όταν τους οδηγούν σε αυτοκτονία, όπως τον 38χρονο στο εργοστάσιο της Δέλτα, ή τους 10άδες ντελιβεράδες που σκοτώνονται στους δρόμους ως το νέο φόρο αίματος στις βραδιές τους championsleague.

Για όλους τους «τυχερούς» που δεν «κοινωνικοποιούνται» στις ουρές του ΟΑΕΔ ή δε λιάζονται στα παγκάκια όπως θα έλεγε και η κα. Τασία ή η κα. Μισέλ τρώγοντας το φιλοβασιλικό παντεσπάνι της, οι μισθοί πείνας δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη σε μια χώρα που το κόστος των ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης βρίσκεται τα τελευταία δέκα χρόνια σταθερά πάνω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι αμοιβές και οι παροχές στον αντίποδα της ΕΕ. Αλλά και πάλι στους Έλληνες «αρέσει το ταξίδι» οπότε, ας αναζητήσουμε το δρόμο μας, κι εμείς ως μετανάστες στις «Λαμπεντούζες» και στις «Μόριες» της «Ευρώπης των Λαών».

Κι όμως μαζί με τους εργοδότες, και απέναντι στους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουνε και άλλα δεκανίκια ενός καπιταλισμού στην Ελλάδα, που για να μη βουλιάξει ο ίδιος, στέλνει στον πάτο αφού πρώτα τους εκμεταλλευτεί, πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και το βιοτικό επίπεδο και ζωή όλων των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Είναι τα μαντρόσκυλα της ΧΑ και του Βελόπουλου, του Άδωνη και του Βορίδη. Αυτοί οι δήθεν «πατριώτες» και «αυτοδημιούργητοι» άνθρωποι της «δουλειάς και της διπλανής πόρτας» , βολεμένοι ωστόσο, πίσω από γραφεία και υπηρεσίες της ασφάλειας και του κράτους, ζώντας από επιδόματα, ρουσφέτια, λαθρεμπόρια και προστασία σε «επιχειρηματίες» της νύχτας. Υπόκοσμος, χρήσιμος για τους εργοδότες του χειρότερου είδους, και τις ποιο βρώμικες δουλειές του κράτους, που ζητάνε την ψήφο του θυμού και των νοικοκύρηδων ή ως «μαγκιά» όσων «δεν ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν».    

Και σαν να μην έφτανε το τσάκισμα των εργαζομένων τώρα πυκνώνουν και τα σύννεφα της σύρραξης στο Αιγαίο.

Ο Τραμπ μετά την Β. Κορέα, τη Βενεζουέλα, τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και αύριο με όλον τον πλανήτη, επιτίθεται σήμερα στον Περσικό κόλπο ξανά, απέναντι στο Ιράν αυτή τη φορά, με στόχο τον έλεγχο των φυσικών πόρων και της διακίνησής τους. Στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, γιατί οι σοφές μας κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, τα έδωσαν όλα στους Αμερικάνους και τους Γάλλους και τώρα παρακαλάνε για προστασία από εκείνους και το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ, αρκεί να πέσει και σε αυτούς κανένα κόκκαλο και να μην τα βρούνε με τους «απέναντι» να μείνει κάτι περισσότερο για να γλύψουνε. Έτσι, η ελληνική αστική τάξη, κρυβόμενη κάτω από τις φτερούγες του «αμερικανικού αετού», αποφασίζει να διαμεσολαβήσει για τα συμφέροντά του αρκεί να μείνει κάτι και για την ίδια. Στον ανταγωνισμό τους με την Τουρκική, το μόνο στοιχείο που δεν περιέχει είναι τα συμφέροντα και η προκοπή των λαών και των εργαζομένων της περιοχής. Τα λαϊκά στρώματα της περιοχής που είναι οι μόνοι που με το καθημερινό μόχθο τους με τη γνώση τη δουλειά και την τεχνική τους , μπορούνε και εξορύσσουν τον ορυκτό πλούτο και παράγουνε προϊόντα από αυτόν. Είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που έχουμε το μερίδιό μας στον πλούτο που βγαίνει από τη γη και όχι τα γεράκια του ΝΑΤΟ, των πολυεθνικών εταιρειών με τους μανατζαρέους τους, με τους «ειδικούς» αναλυτές και τους τρομολάγνους δημοσιογράφους τους.  

Απέναντι σε όλους εκείνους, παλεύουμε για να σταματήσουνε τα σχέδιά τους και να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο. 

Στις δουλειές, στις γειτονιές, στην παιδεία, στην υγεία, στα Πανεπιστήμια. Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα σε αυτήν τη μάχη βάζοντας μπροστά τα συλλογικά μας συμφέροντα και το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα και στην δήθεν λαϊκή πολιτική. Να γυρίσει την πλάτη στον ατομικό δρόμο της ΝΔ των απολύσεων και του 7ήμερου εργασίας, να γυρίσει την πλάτη στην «αριστερή διαχείριση» του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πράξη είναι συνέχιση της ίδιας κοινωνικής τραγωδίας και να μαυρίσει τους φασίστες της χρυσής αυγής και του Βελόπουλου. Να κλείσει τα αυτιά του στα διάφορα συμπληρώματα και τις εφεδρείες της κυρίαρχης αστικής πολιτικής (ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25-ΕΛ), που δεν εκφράζουν στο ελάχιστο καμία λαϊκή ανάγκη, καμία μάχη την επόμενη μέρα των εκλογών, δρουν σαν υποζύγια της ίδιας της αστικής πολιτικής.

 

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει σημαντική καταγραφή για την πραγματική μαχητική, την αντικαπιταλιστική αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

  • Να ενισχυθεί η φωνή και η παρουσία εκείνου του κομματιού που επιμένει στην ανατροπή και την σοσιαλιστική προοπτική στο σήμερα. Να ενισχυθεί η Αριστερά εκείνη που καλεί σε αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ ως προϋπόθεση για να πάρουν ανάσα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας, ως προϋπόθεση για την ειρήνη στην περιοχή. Να ενισχυθεί εκείνη η Αριστερά που στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε τους αγώνα και δεν υπόκυψε στις σειρήνες της διαχείρισης, της ενσωμάτωσης, της «κυριλέ» και «καθωσπρέπει» «υπεύθυνης» πολιτικής. Να ενισχυθεί εκείνη η Αριστερά που την επομένη των εκλογών θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, δίνοντας όλες της τις δυνάμεις για την εξυπηρέτηση των αγώνων τους για: 
  • Νέες θέσεις εργασίας, με αυξήσεις μισθών, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους. Προάσπιση και θεσμοθέτηση μέτρων ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις. Προστασία της μητρότητας και των μεταναστών στην εργασία. Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των μισθών στα επίπεδα πριν από τα μνημόνια και μάχη για περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και αύξησης του ελεύθερου χρόνου για να ζούμε με αξιοπρέπεια και προκοπή.
  • Εθνικοποιήσεις των τραπεζών και όλων των στρατηγικών βιομηχανικών μονάδων και ορυκτού πλούτου, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών της μεγάλης πλειοψηφίας. Εθνικό ενιαίο σύστημα υγείας και ασφάλειας με πλήρη πρόσβαση για όλους , όχι στα χαράτσια των διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών δομών υγείας.
  • Αποτροπή των νέων ιδιωτικοποιήσεων που έρχονται και για Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνικά Αγαθά (ρεύμα, νερό, εκπαίδευση, υγεία, περιβάλλον).Υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο χώρο.
  • Ειρήνη και αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής. Να μείνουν Ελλάδα και Κύπρος έξω από τα πολεμικά παιχνίδια και τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής ολιγαρχίας. Παλεύουμε τους δίκαιους αγώνες για το μέλλον και την προκοπή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.
  • Πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα σε όλους τους πολίτες. Καμία σκέψη για εφαρμογή τρομονόμων στους απεργούς, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών.

 

Αριστερή Συσπείρωση

Οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

antarsya

COVID19WORK CMYK WEB

COVID19HEALTH CMYK WEB

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video