21271253_1956795061262916_2720433477069446362_n.jpg

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ στις 6.00μμ 

Αγώνες δεκαετιών με απεργίες, διαδηλώσεις χαράζουν τον δρόμο,  αναζητούν την συνέχιση και την δικαίωσή τους. Είναι διαρκής η πάλη του λαού μας για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τα δικαιώματα στην εργασία, το 8ωρο, τους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό και τον ελεύθερο χρόνο, για την εργατική χειραφέτηση και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας των εργατών ενάντια στο μαύρο μέτωπο, στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις των τελευταίων 60 – 70 χρόνων, κυβερνήσεις που ανεξάρτητα του μανδύα τους υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των αστικών τάξεων ντόπιων και ξένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και πριν το άνοιγμα των 113 προαπαιτούμενων της 3ης, με νωπή την «επιτυχία» της εξόδου στις αγορές και τα καλά λόγια από την ευρωπαϊκή «εξουσία» θα υποδεχτεί στις 7 Σεπτέμβρη τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Εμμ. Μακρόν που προωθεί απελευθέρωση των απολύσεων, και ρυθμίσεις όπως ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις, μείωση των προθεσμιών για τις προσφυγές των μισθωτών, δυνατότητα διαπραγμάτευσης χωρίς τα συνδικάτα. Θα συζητήσουν για «δουλειές» και θα στηρίξει πολιτικά ο ένας τον άλλο. Οι αποφάσεις τους είναι ενάντια στα συμφέροντα μας.

Αμέσως μετά στις 9 του μήνα, με φρέσκια ευρωπαϊκή αίγλη, θα ανέβει ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να μας ανακοινώσει περιχαρής το δικό του «successstory», ότι οι άνεργοι είναι μόλις 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες (μειώθηκε η ανεργία λέει κατά 2 μονάδες), ότι θα βγούμε από την επιτήρηση μέσα στο 2018 (καθοδόν για το 2060), ότι θα ξαναβγούμε στις αγορές,  ότι θα ξαναφέρει τους νέους που ξενιτεύτηκαν – βέβαια μόνο τους επιτυχημένους επιστήμονες-, κλπ κλπ. Και εννοείται δεν θα πει κουβέντα για τις χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες που δεν άντεξαν και είτε «έφυγαν» μόνοι τους είτε από έλλειψη ή αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και άλλων υγειονομικών υλικών. Δεν θα πει κουβέντα για την γενιά των 360ευρώ, των 12(και βάλε)ωρών, των ανασφάλιστων, των ελαστικά απασχολούμενων. Δεν θα πει κουβέντα για την ταξική δικαιοσύνη που φυλακίζει τις «Ηριάννες» και απελευθερώνει τους «Ρουπακιάδες» που μπουζουριάζει τους καστανάδες και «αποφεύγει» πχ τους εφοπλιστές πρεζέμπορους. Δεν θα πει κουβέντα για την αστυνομοκρατούμενη κοινωνία, για την καλλιέργεια του εθνικισμού και του ρατσισμού, για την λαϊκή αξιοπρέπεια που τόσο πολύ τον ενδιέφερε την πρώτη βδομάδα της διακυβέρνησης του. Και δεν θα πουν κουβέντα για αυτά και για άλλα πολλά οι κυβερνητικοί, όχι γιατί δεν τα ξέρουν, αλλά γιατί είναι επιλογές τη αστικής τάξης που υπηρετούν, ενώ οι επιπτώσεις τους αφορούν τις λαϊκές τάξεις και στρώματα.

Δεν είναι μόνο τα νέα και παλιά μέτρα, δεν είναι μόνο η κοροϊδία σε εκατομμύρια άνεργους-φτωχούς-κοινωνικά αποκλεισμένους, τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα παίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει στο χορό που σέρνει από την μια πλευρά του Αιγαίου η ελληνική αστική τάξη και από την άλλη η τούρκικη με τον δικτάτορα Ερντογάν. Αφού πρώτα παρέδωσε την ολοκληρωτική κυριαρχία του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ (δίνοντας υποσχέσεις ακόμα και για καινούριες βάσεις), αφού υπηρετεί τα αμερικάνικα συμφέροντα με τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει ασκήσεις «εθνικής συμφιλίωσης» στέλνοντας δήθεν σκληρό μήνυμα στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, το μήνυμα αυτό έχει αποδέκτες και την εργατική τάξη της χώρας, τους μετανάστες, τους αγωνιζόμενους και τους κομμουνιστές, αφού δίπλα-δίπλα με κυβερνητικούς παράγοντες βαδίζουν οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.

Παρά την απογοήτευση και την τυφλή απελπισία που θέλουν να επιβάλλουν σ' ολόκληρη την κοινωνία της χώρας με την ολοκληρωτική απαξίωση των αγώνων της αριστεράς και των εργαζομένων στο πρόσωπο των λαθροχειριών του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι μπορούν ακόμα να αντλήσουν έμπνευση και συμπεράσματα από την λάμψη των αγώνων του λαού μας, από τα Πολυτεχνία, από τους Δεκέμβρηδες, από τις Πρωτομαγιές, από τους καθημερινούς «μικρούς» νικηφόρους και μη αγώνες από την διεκδίκηση των συμφερόντων μας σε ανειρήνευτη αντίθεση με την αστική τάξη της χώρας και τους ιμπεριαλιστές. Στη συνειδητοποίηση της δύναμής της εργατικής τάξης όταν επιδιώκει να δράσει στο μόνο επίπεδο που προσφέρεται, αυτό του δρόμου. Και ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η κόλαση που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα όλων εμάς, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας.

Είναι άμεση ανάγκη οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός να κινητοποιηθούμε άμεσα και μαζικά, ξεπερνώντας τις τρικλοποδιές των σαλτιμπάγκων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα και παλιά μέτρα και ενάντια στην κατεύθυνση πολεμικής εκτόνωσης της καπιταλιστικής κρίσης. Να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, να προχωρήσουμε στην συνδικαλιστική και πολιτική ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης και ολόκληρου του λαού.

 

 

Αριστερή Συσπείρωση

Σεπτέμβρης 2017

antarsya

2020 10 07dikiXA WEB

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video