pleistiriasmoi«Ξέρεις τι είναι να μένεις ΑΝΕΡΓΟΣ, να σου κόβουν το ΝΕΡΟ το ΡΕΥΜΑ και την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, μετά να σου παίρνουν το ΣΠΙΤΙ και στο τέλος να σε κυνηγούν τα ΜΑΤ η Κυβέρνηση και το Κράτος επειδή ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕΣ»;

 

Πράγματι τα χθεσινά γεγονότα έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά της Κυβέρνησης, των Τραπεζών και των συμβολαιογράφων τους, ενάντια σε όσους συνεχίζουν να βαδίζουν στο δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Την Τετάρτη 7 Ιούνη με τις εντολές για πλειστηριασμούς από τις τράπεζες να έρχονται πλέον κατά δεκάδες, από κοινού μεγαλοσυμβολαιογράφοι, δυνάμεις καταστολής και Κυβέρνηση προσπάθησαν, μάταια, να τρομοκρατήσουν το κίνημα. Μετά από επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής ενάντια στη μαζική παράσταση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης θέλησαν να συλλάβουν 2 αγωνιστές, κάτι το οποίο απέτρεψε η μαζική μας παρουσία και παρέμβαση. Ωστόσο η επιχείρηση καταστολής και ποινικοποίησης δεν τελείωσε το απόγευμα της Τετάρτης στα δικαστήρια αλλά συνεχίστηκε με απόπειρες νυχτερινών συλλήψεων στα σπίτια αγωνιστών, θυμίζοντας πρακτικές άλλων εποχών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει πως δε θα σταματήσει πουθενά. Στο βωμό της ΕΕ και των απαιτήσεων των εταίρων θα θυσιαστεί κάθε δικαίωμα, καταλήγοντας τη ζωή σε επιβίωση, και μάλιστα με συνθήκες του πιο σκληρού κανιβαλισμού. Ακόμη και με την αποστέρηση της κύριας κατοικίας, ακόμη και αν ο κάτοχος της είναι βαριά άρρωστος, ακόμη και αν «χρωστάει λίγα», ακόμη και αν αυτά τα λίγα έγιναν πολλά περισσότερα με τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών, ακόμη και αν όλα αυτά έρχονται να πλουτίσουν τις τράπεζες και να καταστρέψουν εμάς. Αυτό έρχεται να συνεχίσει το 4ο μνημόνιο στην πιο ανάλγητη μορφή του. Από το κόψιμο των συντάξεων, την αλλαγή του ασφαλιστικού, την μείωση του αφορολόγητου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, μέχρι τους πλειστηριασμούς και τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής τους μορφής για να μη μπορεί κανείς να αντιδράσει. Αναθεωρώντας τον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και μέσα από τα άρθρα 59 και 60 του 4ου μνημονίου, που δίνουν τη δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνεται η επιτακτική τους ανάγκη να βάλουν για τα καλά στο στόχαστρο την λαϊκή κατοικία και περιουσία, βγάζοντας στο σφυρί σφυρί σπίτια και μικρά χωράφια.

Οι επιτυχημένες παρεμβάσεις τα τελευταία τρία χρόνια στα δικαστήρια κάθε Τετάρτη και η εξίσου επιτυχημένη και μαζική δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης τον τελευταίο χρόνο έχει στείλει πολλά μηνύματα άγχους στα κυβερνητικά και τραπεζικά επιτελεία. Τους ενοχλεί το μπλοκάρισμα δεκάδων πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και η προστασία της λαϊκής περιουσίας μιας σειρά οικογενειών που βρέθηκαν άνεργες και χωρίς εισόδημα μπροστά στις απολύσεις που η κυβέρνηση επιβάλει. Τους ενοχλεί η αλληλεγγύη του λαού της Θεσσαλονίκης που υπήρξε δίχτυ προστασίας για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τους συνταξιούχους, εξασφαλίζοντας και προστατεύοντας σπίτι – ρεύμα – νερό τη στιγμή που η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στα κοινωνικά αγαθά. Τους ενοχλείς κάθε φορά που σπάμε στην πράξη το μονόδρομο της πολιτικής βαρβαρότητας, της κοινωνικής καταστροφής και της οικονομικής εξαθλίωσης που μας περιγράφουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε, ξέροντας πως είναι πολύ μικροί απέναντι στη δύναμη μας. Νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, που με τα μέτρα των μνημονίων βρίσκονται σε ολοένα και δυσκολότερη θέση… Όλοι εμείς που βλέπουνε να ξεπουλάνε όχι μόνο τα σπίτια μας αλλά και τις ζωές μας… θα είμαστε εκεί σε κάθε τους ανάσα, και κάθε Τετάρτη θα τους λέμε το ίδιο… Και πραγματικά γελιούνται αν νομίζουν ότι είναι αρκετά «ασφαλείς» πίσω από το πληκτρολόγιο και την οθόνη του υπολογιστή τους για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Ένα είναι σίγουρο… ότι αυτούς τους «λογαριασμούς που άνοιξαν» θα τους πληρώσουν πολύ ακριβά.

ΣΠΙΤΙ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Αριστερή Συσπείρωση

Οργάνωση Θεσσαλονίκης

8/6/2017

 

antarsya

2020 10 07dikiXA WEB

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video